Головна Новини Будівництво 2021 Ринок нерухомості в Україні: що буде з цінами на житло у 2022 році
commentss НОВИНИ Всі новини

Ринок нерухомості в Україні: що буде з цінами на житло у 2022 році

Передумови здешевлення житла в Україні відсутні

28 грудня 2021, 17:01
Поділіться публікацією:

Найімовірніше, на початку 2022 року на первинному ринку нерухомості фіксуватиметься стабільність цін, проте потім вартість житла зростатиме. Про це йдеться у матеріалі УНІАН.

Ринок нерухомості в Україні: що буде з цінами на житло у 2022 році

Ринок нерухомості в Україні: що буде з цінами на житло у 2022 році - фото з відкритих джерел

Згідно з оцінкою аналітиків порталу   Address.ua, зробити точний прогноз цін на нерухомість наступного року складно, враховуючи коронавірусну пандемію та процес виходу економіки з коронакризи.

Фахівці зазначають, що передумов для здешевлення житла в Україні немає. При цьому головними факторами, що впливають на вартість нерухомості, буде курс гривні, інфляція та собівартість будівництва, а також рівень попиту та купівельна спроможність.

На вторинному ринку житла аналітики також прогнозують стабілізацію цін на початку 2022 року, але надалі ціни можуть поступово піти вгору.

Загалом, головними факторами, які зможуть вплинути на ринок житла в країні, залишаються політична та економічна ситуації.

Згідно з прогнозом Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України, як на первинці, так і вторинці, житло може подорожчати максимум на 5-7% у перші півроку 2022 року. За умови збереження контрольованої ситуації з пандемією COVID-19 та відносної стабільності економіки. Підвищення буде пов'язане зі скороченням попиту, що швидше за все настане з початком активного сезону.

Голова АФНУ Юрій Піта зазначає, що вартість житла на вторинному ринку формуватиметься відповідно до кон'юнктури попиту. Але середнє зростання можливе близько 5% на найзатребуваніші квартири, площа яких 35-50 квадратних метрів.

Раніше "Коментарі" писали, як зміняться ціни на оренду житла у 2022 році.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини